Bij het organiseren van een bedrijfsuitje zijn de fiscale regels van belang.

Vanaf 1 januari 2015 vervangt de werkkostenregeling (WKR) alle regels en uitzonderingen die er voorheen waren rond onbelaste vergoedingen aan personeel.

De WKR heeft betrekking op alles wat tot het loon hoort en feestelijke evenementen worden als beloning gezien. Dat wil zeggen dat personeelsfeesten, jubileumfeesten en bedrijfsuitjes onder de regeling vallen.

De WKR schrijft voor dat werkgevers maximaal 1,7 % van het fiscale loon (tot €400.000, daarboven 1,2 %) mogen besteden aan onbelaste vergoedingen voor de werknemer. Als je daar overheen gaat krijg je te maken met een eindheffing van wel 80%.

Organiseer je een evenement dat verplicht is en een zakelijk karakter of trainingsdoeleinden heeft? Dan heb je niet te maken met de regeling.

Om de WKR druk te verminderen biedt Beware Beach de mogelijkheid om het bedrijfsuitje te combineren met een zakelijke belang zoals een vergadering, brainstormsessie, training, teambuilding activiteiten of een personeelsborrel. Vergaderen op het strand geeft inspiratie!

Tips op de WKR druk te verminderen:
1. Facturering van verschillende diensten. Combineer het bedrijfsuitje met een vergadering inclusief lunch en/of diner. De facturering kan apart plaatsvinden voor het vergaderdeel en het uitjesdeel, waardoor dit een eerste WKR besparing is.

2. Argumentatie over het (zakelijk) belang van een evenement of incentive. Bedrijfsuitjes die als teamtraining gezien worden vallen buiten de WKR. Combineer het uitje met onze teambuildingsactiviteiten en leg de focus op training en communicatie.

3. Combineer het uitje met een andere component uit de WKR, bijvoorbeeld het kerstpakket. In plaats van een kerstpakket kun je ook bijvoorbeeld een sportief bedrijfsuitje in de zomer aanbieden.

Voor meer informatie raadpleeg uw accountant of Belastingdienst.

BEWARE BEACH

LIFE IS BETTER AT THE BEACH